Veliko ljudi se dnevno spopada z različnimi bolečinami v telesu. Pogoste so bolečine sklepov, pa glavoboli in pa bolečine v različnih predelih hrbta. V hrbtu se pogosto pojavi tudi hernija diska, ki jo lahko zdravite z aparati Semos. Gre za aparate, ki močno olajšajo bolečine v hrbtu in so pacientu v veliko pomoč pri preživljanju dnevnih bolečin. Pri herniji je pomembno, da se hitro odkrije in se prav tako hitro začne zdravljenje. Tako se lahko pacient izogne operaciji, ki je za telo bolj zahtevna. Potrebno pa je že pred zdravstvenimi težavami skrbeti za svoj hrbet, da do večjih težav sploh ne pride.

hernija diska

Bolečine v ledvenem ali vratnem delu hrbtenice

Če se začnejo pojavljati močne bolečine v hrbtu, je to morda znak, da se je pojavila hernija diska. Nastane zaradi tega, ker je hrbtenica preveč obremenjena in poškoduje se medvretenčna ploščica. Ta potem pritiska na živčno korenino in zaradi tega nastanejo hude bolečine, ki pa se jih v večini primerov lahko pozdravi, če se hitro začne zdravljenje.

Da se pri človeku pojavi hernija diska, je lahko krivih več faktorjev. Zagotovo imajo več možnosti za razvoj hernije osebe, ki nepravilno dvigajo težka bremena. Zato je izjemnega pomena, da se naučite pravilnega dvigovanja in vaše telo vam bo hvaležno. Enako velja za osebe, ki vsakodnevno delajo enake aktivnosti, ki bremenijo hrbtenico. Še posebej, če se pri teh aktivnostih trup prepogiba in rotira, kar poleg dvigovanja negativno vpliva na hrbtenico.

Prav tako imajo za nastanek hernije diska večje tveganje osebe s prekomerno telesno težo in pa tisti, ki večino svojega časa preživijo v sedečem položaju. Ljudje, ki več časa sedijo, se morajo redno gibati in si priskrbeti stol, ki spodbuja pravilno sedečo držo.

Da se hernija diska torej ne pojavi, je pomembno, da se ohranja zdravo telesno težo in čim manj obremenjevati svoje telo. Prav tako je skrb za razgibano in aktivno življenje izjemnega pomena.