Verjetno ste se že kdaj vprašali, zakaj je v angleškem jeziku toliko besed podobnih besedam iz drugih jezikov.

Prava zgodovina angleškega jezika se je začela s prihodom treh germanskih plemen, ki so vpadla na območje današnje VB nekje v petem stoletju našega štetja.

Stara angleščina je bila sprva zapletena skupina različnih dialektov mešanih Anglo-saksonskih izvorov. Stara angleščina ni bila skoraj nič podobna današnji angleščini. Tudi današnji naravni govorci angleškega jezika bi imeli zelo velike težave z razumevanjem stare angleščine. Ta tip jezika je bil govorjen do okoli leta 1100.

jezikovna šola

Moderna angleščina, kot jo poznamo danes se je razvijala od leta 1500 naprej. Od leta 1800 pa se je razvila angleščina, kot jo poznamo danes. Čeprav se angleški jezik ni razvijal prav dolgo časa, je dandanes brez dvoma eden izmed glavnih jezikov tako po številu naravnih kot tudi tujih govorcev.

Ravno zato je dobro znanje angleščine izredno pomembno. Dobro znanje jezika nam odlično služi tako na poslovnem, kot tudi zasebnem področju, saj je skoraj vse s čemer imamo opravka v angleškem jeziku, pa naj bo to na računalnikih, v službi, doma ali pa kjerkoli drugje. Ker gre za skupni jezik, je sporazumevanje v tujini z znanjem le-te precej okrnjeno. Za tiste, ki se angleščine niste učili v osnovni šoli bo najboljša izbira kakšna jezikovna šola, v njej se lahko s pomočjo izobraženih inštruktorjev naučite veliko, opravite pa lahko tudi kakšen jezikovni test s katerim lahko to znanje tudi dokazujete bodočemu delodajalcu. Najboljša vaja pa bo še vedno potekala z naravnim govorcem, zato jo le izkoristite če se da.