Kako si zamišljamo minimalizem je lahko rečemo, do neke mere osebna izkušnja, ki izhaja is stališča, kaj nekdo potrebuje za osnovno življenje. Ko pa se enkrat dejansko potopimo v raziskovanje minimalizma, pa lahko vsak pri sebi pride do presenetljivih ugotovitev v kakšni zmoti je morebiti živel do tega trenutka. Največkrat imajo najbolj prečiščen pogled na minimalizem ljudje, ki so se v svojem življenju srečali z določeno preizkušnjo, ko so lahko ločili med določenimi svetovi ali pa pogledi na ta svet. Potrebno se je zavedati, da ima določena družba svoje zahteve po družbeno sprejemljivih normah, ki jih v skozi življenje tako ponotranjimo in se niti ne zavedamo, da niso del naših osnovnih potreb pač posledica potrošniško naravnane družbe, ki nam narekuje način življenja.

minimalizem

Torej ljudje, ki pa se v življenju srečajo z določeno preizkušnjo, največkrat zdravstveno, saj je ta tista, ki nas najbolje postavi na realna tla, kjer dejansko lahko vsak posameznik začne razmišljati o tem kaj dejansko je minimalizem, oziroma kaj so tiste osnove, ki jih potrebuje za življenje. Ta trenutek je lahko prelomen v življenju posameznika, saj minimalizem kot pojem oziroma, mi sami dejansko morda prvič v življenju popredalčkamo določene stvari in počistimo vso nesnago tako v naši glavi, kot v naši hiši kot tudi med ljudmi s katerimi se družimo, in vse je ok, delamo prostor zase in nove dogodke, ki nas čakajo.

Kadar izberemo minimalizem v našem stanovanju pa nam le ta ponudi dovolj prostora za razvoj naših talentov, predvsem pa dovolj prostora da spoznamo samega sebe, kar je dejansko predpogoj za vso naše delovanje navzven. V življenju vsakega pride trenutek, ko je odločitev za minimalizem prava, saj je potrebno počistiti ves balast, ki se je nabral tekom našega življenja, ne ustrašite se tega trenutka saj prinaša tudi novosti v vaše življenje.