Po navadi, ko slišimo besedo radiator, takoj pomislimo na ogrevanje doma. Seveda imamo več vrst in materialov radiatorjev, ki ji h uporabljamo na domu. Tukaj so pločevinasti radiatorji, aluminijasti radiatorji in kopalniški, ki pa se jim pravi tudi cevni radiatorji. Kopalniški so izdelani za majhne prostor kot je kopalnica, dobro narejeni in idealni, saj se veliko površine stika z zrakom in tako prostor ogrejejo zelo dobro. Obliko pa imajo tako kot lestev, ki se potem lahko zaradi take oblike uporablja tudi kot sušilec brisač ali na splošno vseh oblek.

radiatorji

Vsi te lepo poskrbijo za dobro ogrevanje in udobje, kaj šele lahkotno vzdrževanje če so električni. Radiatorji so naprava za prenos toplote. To pa se zgodi tako, da se topla voda pretaka po notranjosti radiatorja (ceveh), radiator pa potem rabi čim večjo površino ki pride v stik z zrakom da se voda lahko pretvori v paro. Zaradi tega namena imajo radiatorji pogosto rebra.

 Vendar pa obstaja še ena oblika radiatorja (engine cooling), ki pa se uporablja pri avtomobilih. V tem primeru se radiatorjem reče tudi hladilniki. Avtomobili potrebujejo tako rekoč radiatorje za hlajenje motorja. Notranje zgorevanje motorja je običajno hlajeno s kroženjem tekočine, ki ji pravilno pravimo hladilna tekočina za avtomobile. Hladi pa se tako, da tekočina kroži skozi sistem in teče skozi blok motorja kjer se segreta. Nato gre skozi radiator kjer izgubi toploto atmosferi, potem pa se ohlajena vrne nazaj v motor. Večino hladilcev motorja je običajno napolnjenih z vodo, nekateri pa uporabljajo tudi olje. Seveda pa so hladilniki tudi drugačni glede na model avtomobila.