Tudi vi celo leto garate v vinogradu in imate zato na koncu leta preveč vina, da bi ga lahko zaužili sami in ste zato prišli na idejo, da bi svoje vino prodajali? Super ideja, a preden se podate na trg oblikujte vinske etikete za svoje vino.

vinske etikete

Vinske etikete so ključ do dobre prodaje vašega vina.

Vinogradništvo je dokaj zahtevno delo, zato si marsikdo ne upa imeti lastnega vinograda, zato pa z veseljem kupi vino od kakšnega lokalnega ponudnika in nato s tem vinom nazdravlja ob takšni ali drugačni priložnosti. Če nimate ravno dobrega prijatelja, ki od vas kupuje vino, potem si morate nekako pridobiti stranke za odkup vina. Morda se sliši zapleteno, a ko boste enkrat začeli, boste videli, da je pravzaprav preprosto. Za začetek morate kupiti steklenice, kamor boste natočili vino, nato pa potrebujete še kvalitetne in lepo oblikovane vinske etikete, ki bodo kupce prepričale v nakup (seveda morate poskrbeti tudi za kvalitetno vino, sicer bodo kupci razočarani). Vinske etikete morate oblikovati kar se da privlačno, da bodo kupce prepričale že na prvi pogled – če jih boste prodajali v trgovini, morajo na polici z vini izstopati. Na etiketo je poleg imena vina priporočljivo dodati tudi ime, priimek, in kraj pridelave, saj se denimo lahko zgodi, da kupcu neko vino, ki ga je kupil od vas, ne bo všeč, bo pa zato lahko preveril, ali ponujate še kakšno drugo vino, ki ga bo morda prepričalo. Obvezno napišite še sorto grozdja in pa kakšno prijetno misel, izrek, skratka nekaj po čemer si vas bodo kupci zapomnili. Tudi kakšna lepa slikica grozdja ali pa kozarca z vinom ne sme manjkati.

Vino je vsekakor zelo popularna pijača med Slovenci, zato je prodaja vina lahko ugoden posel. Z lepo oblikovanimi vinskimi etiketami boste poskrbeli, da si vas bodo kupci zapomnili in z veseljem posegali po vaših vinih, zato nikar ne odlašajte, temveč že danes oblikujte svojo vinsko etiketo ali pa to »umetniško delo« prepustite strokovnjakom.