Verjetno marsikdo med vami pomni ko so pred leti tekmovali čigavo kolo ima več prestav in čigavo kolo je bolje vzmeteno. Vse to so bila kolesa, ki se nam niti sanjalo ni da bodo čez nekaj let prišla v razvoj električna kolesa. Vse več izzivov, ki so si jih postavljali kolesarji in da seveda užitek traja kar se da najdaljši čas so tako strokovnjaki pričeli z razvojem mestnih električnih koles in kasneje prišli v razvoj gorskih koles. Na spletni strani https://www.enduro.si/elektricna-kolesa/ si tako lahko pogledate bogat ponudbo električnih koles. Električna kolesa, katera so danes eden najbolj prodajanih artiklov v kolesarski trgovini praktično z vsakim novim modelom močno napredujejo. Ne le da električna kolesa izboljšujejo kakovost svoje baterije temveč z vse boljšimi materiali kolo postaja vse bolj podobno klasičnem kolesu.

Pred leti, ko je potekal prvi razvoj so električna kolesa dosegala precejšno težo in kolesa zaradi tega niso bila tako uporabna pri dvigovanjih na pločnik in podobno. S pomočjo razvoja se je teža bistveno zmanjšala. Izbor katera električna kolesa so najboljša je na to vprašanje težko odgovoriti saj je stil in potreba po kolesu zelo različna. Veliko uporabnikom je najpomembnejše, da pri premagovanju kolesarskih poti lahko svoje noge vsake toliko malenkost spočijejo spet drugim je pomembno, da je kolo vodljivo, lahko in da je z njim moč premagovati vse korenine in skale. Gorska električna kolesa so marsikateremu gozdnemu dirkaču precej olajšala prihod na samo vzpetino saj je njihov primarni cilj divji spust v dolino. električna kolesa

V podjetju Enduro vam bodo prijazni svetovalci znali pomagati čisto pri vsaki vaši želji in vam s pomočjo bogatega znanja znali poiskati pravo električno kolo za vas. Tisti ki radi opravljate več dnevne kolesarske podvige poskrbite za dodatno baterijo saj nikoli ne veste ali bo možno prvotno baterijo napolniti med samo potjo. Izberite si kakovostno dodatno opremo in poskrbite za primerno zaščito na samem kolesu.