Ste se odločili, da se boste letos vsaj enkrat odpravili na hrvaško morje? Če je tako potem vam priporočam, da obiščete mesto Umag, ki je najbolj obiskano s strani tujcev, saj vam mesto ponuja in prireja razne dogodke čez celo leto. Če si želite bolj podrobno pogledat kakšne storitve vam nudijo v mestu ali pa vas slučajno zanima kateri dogodki se odvijajo v kateremkoli mesecu, si to lahko pogledate na spletni strani http://umag.si.

Na spletni strani si lahko poleg dogodkov in storitev tudi pogledate kakšne turistične znamenitosti so v bližini mesta Umag, če si seveda želite malo potovanja, saj drugače se pa lahko enostavno samo kopate in plavate, če vam je to bolj pri srcu. Če ste torej bolj potovalni tip potem vam priporočam, da obiščete mesto Buje, ki je samo 12 km oddaljeno od mesta Umag tako, da do tja rabite približno 17 min, če greste z avtom. Če ste v Umag šli brez avta ampak vseeno hočete obiskati mesto Buje, potem si lahko najamete prevoz ali pa če ste bolj športni tip si lahko najamete kolo za cel dan tako, da prihranite denar, ki bi ga potrošili za pot nazaj z avtobusom ali taksijem. V mestu Buje lahko opazite različne navdihe oz. stile, ki so lahko srednjeveški ali pa rimski. Srednjeveški navdih imajo predvsem ulice, saj so zgrajene ozko, kar je značilno za srednji vek. Če pa greste na glavni trg boste pa zaslutili še rimski navdih, ki vam jo bo dala cerkev Sv. Servola in njen zvonik. Tako kot mesto Umag so bile Buje tudi pod beneško republiko, saj boste to najlažje opazili, če vidite krilatega leva, ki ima odprto knjigo, kar tudi pomeni, da je bilo mesto zavzeto brez kakršnegakoli upora. To pa ni vse kar vam ponuja mesto Buje in če hočete zvedeti več si lahko to preberete na zgoraj navedeni spletni strani.

Umag

Zraven mesta Umag je tudi naravna znamenitost in to je izvir reke Mirne, ki ni v osrčju mesta temveč malo stran tako, da se boste malo pretegnili med naravno potjo skozi gozd, kar pa ni slabo saj ne potrebujete s sabo nobene vode razen prazno plastenko, katero si boste napolnili s svežo izvirsko vodo, ki je ohranjala Umag že od rimskega časa.