Dober spanec je odvisen od marsičesa, velik faktor pri tem pa igrajo tudi vzmetnice, na katerih spimo. Seveda je za dober spanec odvisno še marsikaj drugega. Pomemben je tudi spalni ritem. To pomeni, da vedno vstajate in hodite spat ob istih urah. Na tak način telo pade v svoj ritem, poveča pa tudi izločanje spalnega hormona, ki je odgovoren za to kako trdno spimo vsak večer. Pomembno je tudi, da tik pred spancem ne buljite v ekran vašega mobilnega telefona, računalniškega zaslona ali pa televizije.

V tem članku so bomo posvetili sicer predvsem vzmetnicam. Na trgu so nam na voljo različni tipi vzmetnic, poznamo take iz vzmeti, lateksa, bambusovih vlaken ali pa katerih drugih materialov. Podam vam lahko kar nekaj nasvetov, kako kupiti kvalitetno vzmetnico, a najboljši nasvet, ki vam ga lahko dam je ta, da pojdite v trgovino in na vsaki izmed vzmetnic, ki vas zanima preležite vsaj 5-10 minut. Šele tak test, vam bo dal vpogled v to, kaj kupujete.

vzmetnice

Za osebe z več kilogrami bodo prav gotovo prišla v poštev trša ležišča, za predstavnice nežnejšega spola in tiste, ki imajo manj kilogramov pa lažja. Kako sploh veste, da je ležišče potrebno menjave? Najboljši pokazatelj je prav gotovo slab spanec in bolečine v spodnjem delu križa, ki se jih običajno lahko znebite z nekaj minutami raztezanja.

Pri nakupu novega ležišča se vam po mojem mnenju ne splača varčevati. Vzemite v zakup, da na postelji dnevno v povprečju preživite 7-8 ur, vzmetnico pa boste imeli zagotovo nekaj let.

Upam, da so vam ti kratki nasveti vsaj malce pomagali pri tem, da se boste odločili za novo vzmetnico.