Industrijski sesalci se uporabljajo v različnih panogah industrije za sesanje razlitih tekočin, drobnega prahu in drugih odpadnih materialov. Če si izberemo dober industrijski sesalec, ta lahko deluje tudi 24 ur na dan, pri tem pa ne povzroča prevelikega hrupa. Statična napetost lahko povzroči škodo na sesalcu, zato med dobre sesalce za industrijske opreme prištevamo tudi protistatično delovanje.

Navadno, ko kupimo komplet dobimo tudi šobe, od zelo tankih za čiščenje med fugami pa vse do velikih za čiščenje večjih površin. Zaradi robustnosti je vzdrževanje zelo redko potrebno, poleg tega pa se industrijski sesalec ponaša z izredno dolgo življenjsko dobo. Te sesalci omogočajo mobilno in tudi stacionarno sesanje. Če je sesalec dober, potem se tudi enostavno spopada z najtrdovratnejšimi umazanijami.

industrijski sesalec

Uporabljamo ga za čiščenje delavnic, trgovinskih objektov, industrijskih prostorov, ipd. zato pa je tukaj tudi pomembna cena. Izbiramo lahko med različnimi močnimi industrijskimi sesalci, cena teh pa je odvisna o znamke. Ko naročamo industrijski sesalec, lahko ob njemu naročimo še dodatne elemente in ga tako prilagodimo svojim potrebam. Poleg tega pa poznamo tudi industrijske sesalce, ki so nameščeni na prikolici. Te pa so koristi pri industrijskem sesanji večjih količin mokrih ali suhih materialov v gradbeništvu, komunali, ladjedelništvu, strojegradnji (pleskanje, varjenje…) in nasploh v industriji.

Taki sesalci pa imajo filtracijo sestavljeno iz več sistemov, integriran zračni kompresor in ostalo možno dodatno opremo, kot je  zimski paket, hidravlične podporne noge za niveliranje prikolice, parkirno zavoro in dodatni rezervoar za gorivo. Seveda pa te niso namenjeni za domačo uporabo, zato je za domača gospodinjstva in za manjše notranje prostore bolje kupiti takšen sesalec, ki se prilagaja našim potrebam.