Nega kože se po letnih časih precej razlikuje pozimi in poleti in s tem se spreminjajo tudi zapovedi za ličenje ter lakiranje nohtov. Vsekakor je vedno primerna uporaba naravnih mazil, krem, ter ličil namesto tistih, ki vsebujejo vse žive kemične sestavine.

Medtem, ko je pozimi mraz in so najbolj na udaru ustnice in roke je priporočljivo pozimi uporabljati bogatejša mazila, kot poleti saj se koža na mrazu precej hitreje izsuši. Kožo pozimi moramo negovati z izdelki, ki pomagajo pri tem, da je zrak ne izsuši. Predvsem tu pridejo prav razni vlažilni izdelki.

ličenje

Modne zapovedi ličenja pripovedujejo, da je v modi pozimi bolj temna barva. Vedno je v modi naravni videz in tega ne smemo pozabiti. Naravni odtenki rjave ter oranžne pridejo vedno prav pozimi, medtem, ko so rdečila za lica namenjena za poletje ali pa niti več takrat. Tudi na ustnicah so pozimi v modi temnejši odtenki rjave ali vinsko rdeče. Poleti naj ne bi posegali po pudru in pustili koži zadihati, medtem, ko je puder dovoljen pozimi v kombinaciji z močnimi obrvmi. Ravno takšne zapovedi veljajo pri lakiranju nohtov.

Lakiranje nohtov, razen ob posebnih priložnostih uporablja enake zapovedi, kot so navedene že v prejšnjem odstavku. Poleg določanja barv pri nohtih, tako kot pri ličilih poleti in pozimi na izbiro vpliva vreme in vlaga. Ker smo poleti predvidoma, predvsem na dopustu bolj izpostavljeni vodi in močnemu soncu, kar posledično nohte izsuši. Ravno zaradi tega je ob lakih poleti priporočena tudi uporaba olja, ki preprečuje izsuševanje in nohtom doda potrebne vitamine ter minerale.