Danes nas je ogromno lastnikov raznih pasem psov. Malo pa je takih, ki bi sploh poznali shiba inu pasmo oziroma psa. Je relativno nepoznana pasma pri nam, saj že po sliki nas spominja na lisico. Izhaja iz japonske in spada med manjše pasme psov. Ne moremo reči, da jih pri nam v Sloveniji ne vidimo, ampak so zelo redke, kar pa pred leti jih še sploh ni bilo. Preden pa se odločimo za shiba inu psa se moramo dobro pozanimati o sami pasmi, njenem karakterju. Kar pa je najbolj pomembno, da kupimo psa pri vzreditelju, ki je res znan in ve kaj vam ponuja.

Kot vse druge pse, enako velja za shiba inu, kupujte pri vzreditelju in to z rodovnikom. To je družinski pes, saj ima zelo rad otroke, prav tako se razume tudi z drugimi psi ali drugimi živalmi. Ni pa primeren za vsakogar, ki si bi ga zamislil. O vsaki pasmi je dobro, da se dobro pozanimamo, da vemo kaj o psu pričakovati. Pa če je to velik, srenji ali majhen pes. Ker je podoben lisici, je tudi njegova dlaka oranžaste barve. Prav tako njegov rep je nekaj posebnega. Ne spada med tiste najmanjše pse, tehta nekje od 10 pa vse do 13 kilogramov. Spada med lovske pse, kar pomeni, da so ga nekoč imeli za lovljenje divjadi. Nekoč je pasma skoraj izumrla, ampak so ga križali z različnimi psi, in sedaj je tukaj pasma shiba inu, kot jo vidimo na fotografijah.

shiba inu

Kot vsakega psa, ko dobimo je tudi tega treba šolati. Pasja šola je zelo dobra, če hočemo res imeti psa, ki uboga in je učen. Vsi tisti, ki imate nekaj volje s šolanjem in se psu posvetili s vsem srcem, vam priporočam shiba inu. Naj vas samo izgled ne prepriča, dobro se pozanimajte in obiščite katerega vzreditelja pri nam, da vam pasmo predstavi in psa v živo spoznate.