Zmenki so odličen in najbolj učinkovit način spoznavanja osebe v živo, iz oči v oči. Poznamo pa tudi spletne zmenke, ki lahko postopoma preidejo tudi v realne zmenke. O teh zmenkih si lahko več preberete na spletni strani http://www.zmenki-zate.com/. Zmenki se zelo razlikujejo med seboj: hitri zmenki, zmenki na slepo, poceni, iznajdljivi, izvirni, resni zmenki … Če želite postati boljši pri zmenkih, se na spletu najde polno raznih navodil, pravil in nasvetov glede zmenkov. Najbolje pa je seveda, da ste na zmenku sproščeni, kar pa zna biti zelo težko tako za moške kot tudi za ženske.

zmenki

Obe strani (moški in ženske) imata med zmenkom polno vprašanj in skrbi kot so “Ali zgleda OK?”, “Ali sem dovolj zanimiv/a?”, “Ali me bo še kdaj poklical/a?” in še mnogo drugih. Tudi brez ali z malo denarja je možno preživeti prelep čas z ljubljeno osebo (steklenica vina, kino, rekreacija npr. Kolesarjenje, sprehod, obisk morja, rolkanje, sankanje, …). Obstaja pa tudi nekaj “pravil” v zvezi z zmenki, ki so zelo pomembna, saj vas v večini predstavijo vaši partnerici ali partnerju: smejte se, bodite točni, bodite zanimivi, atraktivni, izvirni, odpirajte vrata, izrazite neko lastno mnenje in seveda na koncu plačajte račun.

Ključen del zmenkov je, da svojega partnerja ali partnerico sprašujete vprašanja in se spoznate med seboj. Zato zastavite vprašanja, ki najbolj prikažejo osebo kakršna je v resnici. Odlična vprašanja, za to so “Kaj bi storila z milijon evri?” ali pa “Kam bi se najraje preselil/a?” in “Kako je biti po poklicu ( medicinska sestra, računovodkinja…)?” ter celo “Kaj je najboljša stvar, ki si jo naredil/a v življenju?” in obratno “Kaj je najbolj grozna stvar, ki so jo naredil/a v življenju?”. Zmenki pa niso vedno uspešni in so v velikih primerih pravi polom. Razne izkušnje (dobre in slabe) lahko najdemo na raznih spletnih forumih in se iz njih naučimo stvar ali dve, zato jih preberite še danes.